Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Det er jo tross alt helsa di vi snakker om

tirsdag 19. oktober , 2010 kl. 06:42 i Ukategorisert. 5 kommentarer »

Det forundrer meg på ingen måte at sunn mat skal koste mer penger. Det er selvfølgelig slitsomt å tenke på at matindustrien har klart å snu oppfatningen til dette om at sunn mat er vanskeligere å lage. Tøv!

Helt fra starten har det blitt laget fet mat proppet med e-stoffer, som er blitt pushet på folk over hele verden. Store fastfoodprodusenter har i årevis rullet seg i penger av å genmanipulere dyr i tillegg til å proppe mat full av stoffer som gjør at den varer lengre. Jeg lurer egentlig litt på hvor lenge en McDonaldsburger står seg. Jeg ville tippet 1-2 måneder, merkelig nok!

Heldigvis begynner vi å se en ganske viktig trend som kommer. Et eksempel er Pepsi Raw, som visstnok inneholder kun naturlige stoffer. Jeg kunne ha drukket evigheter av denne type brus så lenge jeg visste at den var 100% naturlig. Om Pepsi snakker sant om sin nye brus syns jeg flere burde følge etter brusgiganten.

Nei, vi må stå sammen og få presset all sunn mat ned i pris! Det er jo tross alt helsa di vi snakker om :)

[polldaddy poll=3948291]

Annonser


Kommentarer

 1. skeptisk sier:

  Er det enighet om hva som er sunn og usunn mat?
  Organisk mat, naturlig mat, økologisk mat, lett mat, feit mat osv osv
  Svindel alt i hop. Folk burde kjøpe mest mulig ubearbeidet mat og bruke litt tid på å lage maten selv. Da vet du hva du får i deg.
  Og McDonalds er ikke verre enn andre hurtigmat-kjeder. En BigMac er bare kjøttkaker, brød, salat og dressing. Normal og sunn mat. Det er mengden det kommer an på.
  Vekt og mat-hysteriet er i ferd med å ta overhånd. Og det blir unyttet, nå er det «nøkkelmerket = sunt». Svada. Verden vil bedras.

 2. JILL W FANEBUST sier:

  Alle matvarepriser stiger om de er sunne -unsunne.

  SVERRE

 3. Lurifaks sier:

  Hva er det med oss? Ikke klarer vi å jobbe lenger. Det må vi ha utlendinger til. Ikke klarer vi å lage mat lenger. Det må vi få ferdig servert, – av utlendinger?
  Når jeg en sjelden gang går ut på byen så ser det ut til at vi ikke klarer å pule lenger heller. Det er det utlendingene som tar seg av.

 4. ROMEO sier:

  1 kilo epler koster ca 27kr
  1kilo tomat over 30
  1 kilo agurk over 35
  salat over 20 per stk.

  alt dette var minst 50% billigere for ca 7-8 år siden.

  lønna mi har gått opp ca 20% i perioden mens det jeg kjøper mest av har blitt 100% dyrere.
  Ja vi kaster mye fordi jeg kjøper frukt på tilbud og da blir man fort lei, ofte er flere varer på tilbud og man vil spise så mye som mulig før det blir fordyrt igjen men klarer ikke. Ofte er varene for dårlige og gamle selv om de ser fine ut i butikken.
  Kjøtt (som er under 100nok,kilo) er generelt elendig(untat grise) og jeg har nesten sluttet å kjøpe størfe og lamme kjøtt i Norge, vanligvis av 5 pakker er kun 1 av grei kvalitet.
  Har vart på ferie i sør Europa og laget mye mat selv og 95% av kjøtt er fantastisk. Her er ca 20% kun grei og det er derfor man kaster så mye «mat» i Norge.
  De som ikke tror kan prøve å gi den usmakelige storfe kjøtt til katta og prøv med en bit som er god da ser du at heller ikke katta vil spise Norsk kvalitet.

 5. Norgaard sier:

  Jeg er dansk, og jeg må bare si en ting – Nordmenn forstår å verdsette god mat – men god mat ( «uten fedt» ) er mangelvare i Norge. Har drevet innen restaurang hele mitt liv og matkvalitet i Norge er ganske dårlig. Hvis du ønsker det i Danmark kalder normale råvarer får du betale flesk. Og det erganske imponerende at «du» som er nordmann finner deg i at nå vil de tvinge igjennom avgift «på elendighet».
  Folk har ikke råd til å kjøpe ordentlig, sunn og riktig mat og det faktum nedsetter levetiden, gir helseproblemer – det er kapitalistene ni kan takke for den elndighet.(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.