Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Hører ikke hjemme i Afghanistan

søndag 8. august , 2010 kl. 08:08 i Ukategorisert. 11 kommentarer »

Norge burde trekke seg ut av Afghanistan og ehller vente til krigen er over for å heller forsvare landet. Pr i dag er Norge mer og mer delaktig i kamper for å presse taliban ut, men den krigen mener jeg er USA sin egen krig.

Norge bør heller trekke seg ut av landet og heller stille støtte for å bygge opp landet samt overvåke når krigen er over.

Annonser


Kommentarer

 1. Klas Hanson sier:

  Når vi ser hva Taliban driver på med, sist drepte 10 hjelpearbeidere, så skal det noe til for den sittende regjeringen i Afganistan å holde ro og orden.
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=546686
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=572750
  Slik er det nå. Man behøver ikke mange hjerneseller for å forstå at disse jentene kommer til å få det mye verre med et sterkere Taliban. Så lenge situasjonen er slik blir det galt å overlate landet til seg selv.

 2. fen.jeger sier:

  for folk som aldri har vært i en operasjon i utlandet så er det vanskelig å sette seg inn i behovet for tilsetedeværelsen våres der nede. Jeg har hatt 3 deployeringer selv, som il sammen har vart i 18 måneder, folk vet egentlig ikke hva som skjer i eller under en deployering. Det er en skam at ikke det norske folk støtter våre soldater mere, tenk på de som drar ut å faktisk utsetter seg for dette, hvor er støtten dems? Det er lett å si at vi ikke burde være der nede men vi er en del av en alliert pakt som heter NATO det er vår plikt å hjelpe ikke bare USA men også Afghanistan!!!

 3. Jeg har ikke sagt at de gjør en dårlig jobb, men mer som at vi ikke skal krige men kun forsvare. Det er vel en stor forskjell. De som er der i deag gjør en god jobb, men burde slippe å krige men heller forsvare

 4. Per sier:

  What???

 5. Lt.marine sier:

  De forsvarer da lokalbefolkningen i dag (etter beste evne)og samtidig kjører en offensiv mot trusselen. (angrep er ofte det beste forsvar)… ser av hele bloggen din at du burde virkelig sette deg ned og lese litt før du synser vilt.

  • De forsvarer riktig nok, men snakkisen her er jo at det i det siste har vært mye krig på de norske soldatene.

   Lt.marine… Jeg er ingen journalist. Jeg ytrer mine meninger via en blogg og du har valgt å lese den. Dette er ikke en faktablogg, men ord tatt ut ifra mine meninger og oppfatninger :)

 6. Hans Hansen sier:

  Ja til Norge ut av Afghanistan. Og ja til Afghanistan ut av Norge. Bygge stille opp landet? Går nok ikke det. Er du du ikke fra afghanistan så skal du drepes, les hvit…Taliban-Rasist.

 7. Uno Wahl sier:

  Det blir bare en tullete debatt. Nå er det bestemt hvor lenge engasjementet vårt i Afghanistan varer, så da får vi stå løpet ut. Debatten får heller sirkle seg inn på om vi skal fortsette engasjementet når vi nærmer oss slutten på det vi allerede har bestemt og hvilken form for engasjemet vi skal innvolvere oss i.

  Blir bare patetisk å diskutere noe annet.

 8. Tomas bakken sier:

  Du snakker som du mangler forståelse, men jeg skal hjelpe deg litt.

  Norske styrker er invitert til Afghanistan (sittende regjering) via FN som en stabiliseringsstyrke, på lik linje med det Tysklandsbrigaden var (du får lese deg litt opp på historie).

  En stabiliseringstyrke skal som navnet tilsier, stabilisere landet. Hvodan man gjør det, er patruljer, samtaler med befolkningen, trening av den afghanske hæren og oppfølging. Og enkelte ganger blir de tilkalt for å hjelpe Afghanere som blir angrepet av Taliban. (btw Taliban er en fellesbetegnelse for stammehøvdinger, kriminelle, ekstreme muslimer etc, som arbeider mot den folevalgte Afghanske regjeringen).

  Og til herr Hans hansen; Det media ikke nevner er det er gjort STORE fremskritt i landt, når det gjelder utbygning av infrastrukturen i Afghanistan. men det er ikke intersant for SV avisene VG og Dagbladet, hvor flesteparten av vår patetiske befolkning baserer sine utsagn på…

 9. ThomasLG sier:

  Herregud så mye rart folk får seg til å skrive.

  Karzai jobbet tidligere for oljeselskapet UNOCAL, et oljeselskap som hadde konkrete planer om et trans-afghansk oljerør, men disse planene ble så sabotert av Taliban som ikke var lette å forhandle med (ja, Talibanere ble fløyet til USA for å forhandle om prosentandelene av dette). Da USA invaderte Afghanistan, ble Karzai fløyet inn for å lede landet. Dette er ingen demokratisk prosess, det er god gammeldags Quisling.

  Norske soldater er som enkeltpersoner ålreite folk, som alle andre. Mange er idealister, og tror faktisk på propagandaen om at vi er der for å hjelpe kvinner og barn (noe Sovjet også påsto). Men virkeligheten viser en annen verden. I virkeligheten er Karzai-regimet avhengig av samarbeid med brutale krigsherrer og krigsforbrytere som Hekmatyar, og med Taliban. Enkelte av disse har fått plass eller forbindelser direkte inn i regjeringa. Hvordan tror dere Karzai fikk seg til å legalisere voldtekt for ei stund siden?

  Det ER borgerkrig i Afghanistan. Istedetfor å bidra til å støtte krigsforbrytere, kan vi heller ta et prinsippielt standpunkt MOT disse. Vi kan fortsette våre humanitære bidrag, eller rettere sagt – vi kan STYRKE de ved å flytte pengene fra militær innsats til humanitær. Samtidig kan vi støtte virkelige progressive krefter i borgerkrigen, slike som Malalai Joya: http://www.youtube.com/watch?v=g4W6UdjDa9M

  Det vil bli stygt, men det er nødvendig.

 10. Fredrik sier:

  Vi burde sette en sluttdato, og den bør være snarest. Så får myndighetene i Afghanistan selv lære seg å hamle opp med taliban. Det er tross alt ikke vår jobb å passe på folk i andre land.(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.