Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Hva er galt med hijab?

fredag 12. mars , 2010 kl. 10:44 i Ukategorisert. 8 kommentarer »

Kan noen fortelle meg hva som egentlig er galt med å gå med Hijab eller Caps for den del? Jeg syns denne debatten er unødvendig da dette ikke er noe problem helsemessig eller av andre årsaker.

Det å ta av seg luen når man kommer innendørs er en gammel norsk folkeskikk som egentlig ikke har noen mening. Så hvorfor skal vi plage annen kultur med å si at de skal ta av seg hijaben, eller capser? Det virker som at noen bare vil provosere med disse uttalelsene

Annonser


Kommentarer

 1. Vidar sier:

  Intet galt med hijab for min del så lenge ansiktet, dvs, øyne nese og munn er synlig og utildekket, og for å kverulere, huden i mellom være synlig aswell. Slik jeg ser det er ikke hijab noe værre enn skaut som mange norske kvinner brukte før.

  Caps og lue er heller intet problem, uansett hvordan man har gjort det i de tusinde hujem førut, så lenge som ovenforstående krav om øyne, nese og munn er ivaretatt.

  Niqab og burka bør imidlertid forbys i det offentlige rom i det de dekker mer enn hva sunt er. Hva de gjør innefor egen stuedør ellers, vedrørende disse plaggene, er ikke så viktig da jeg ser det som en menneskerett selv å få vandre rundt iført kun truse i mitt eget hjem.

  Hijab som uniformsplagg imidlertid er fy fy delux og hører ikke hjemme i vårt samfunn.

 2. Ziad sier:

  Klart det er provokasjon, men problemet til media er at muslimer blir ikke provosert lengre. Dette ligner mer på mobbing av en kultur, min far er sterkere enn din far mentalitet.

 3. lise sier:

  Jeg synes ikke det er galt å gå med hijab. Men når de dekker seg fult ut med burka, da synes jeg det begynner og bli vel litt mye.Vi har en på våres sykepleie skole som går fult dekket,men jeg tenker hvis hun må gå dekket nå.Hva gjør hun når hun er ferdig utdannet.Hun får ikke jobbe med burka inne på sykehuset.

  Om jenter, kvinner selv ønsker å bruke hijab ja da må de få til det. Men engang må en sette grenser for krav som kommer også. Hvis folk ikke liker de regler vi har her i Norge.Så får de flytte til hjemlandet sitt igjen da. enkelt og greit.

 4. Iselin sier:

  Akkurat dette med hijab-bruk på skolen synes jeg er helt greit, så lenge hijaben ikke dekker til ansiktet. Det er viktig for kommunikasjonens del i skolen at ikke ansiktet er tildekket, men utover dette synes jeg det bør være lovlig (det samme gjelder caps, lue og andre hodeplagg som ikke dekker ansiktet). Synes de stiller med svake argumenter de som vil forby hijab i skolen. Jeg mener at siden de norske skolene ikke bruker uniformer, men alle går i sine egne valgte klær, så bør det være nettop slik – valgfrihet i hva man vil ha på seg.

 5. oppgitt sier:

  Mon tro om jeg hadde fått sittet med samelue på skolen i Teheran???

 6. Kine sier:

  Enig med Vidar.

  Enten alt eller ingen ting.
  Jeg mener Hijab skal gå under det samme som lue og caps.

  Hijab sammen med uniformsplagg hører ikke hjemme her. For det hadde vel sett litt teit ut om onkel politi hadde på seg en «hiphop»-caps (de bruker politicaps, men det blir ikke det samme!).

 7. Almond Kreitler sier:

  Hijab er et plagg som ble laget etter modell av den kvinnelige muslimske forkynner Zaynab al-Ghazali. Hun ble medlem i Muslimbrødrene i 1949, og fikk etterhvert kallenavnet Muslimbrødrenes mor.

  Denne spesifikke hijaben er blitt et symbol for politisk islam, dvs. islamisme, men ikke et symbol for alle muslimer. Hijab er forbudt i muslimske land.

  Grunnen er at hijaben i denne spesifikke moten er knyttet til politisk islam som produserer intoleranse, hat, terror, splittelse og vold i samfunnet.Derfor støttet muslimene lovforbudet mot hijaben i Frankrike.

  Imamen i Paris-moskeen og muftien i Marcilia (største religiøse autoritet) har begge akseptert forbud mot skaut fordi de vet at denne loven er i muslimenes interesse og ikke rettet mot islam og muslimene. Muslimene aksepterte og velsignet denne loven. De største intellektuelle muslimer i Frankrike velsignet loven.

  Derfor kan ikke den nøytrale caps’en komme under samme gruppe hodeplagg.

 8. Nisse sier:

  Min religion sier at jeg skal drepe muslimer. Kan jeg få statsstøtte til dette siden dette handler om MIN religionsfrihet?(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.