Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Sosiale medier burde ha aldersgrense eller id-bekreftelse

tirsdag 9. mars , 2010 kl. 10:44 i Ukategorisert. 6 kommentarer »

Dette er noe man har fryktet lenge. Det har skjedd flere ganger og sosiale medier burde ha en styring på dette. Hva om man kunne ha hatt en mindreårsgrense på disse i tillegg til en form for digital godkjennelse for å bruke sitt navn på sin profil. Dette kunne vært bank-id.

Sosiale medier er hovedsaklig laget for å treffe mennesker, noe som i dag ligger åpent slik at kriminelle kan misbruke dette både i forhold til identitetstyveri eller slike hendelser.

Annonser


Kommentarer

 1. lol sier:

  lol. når en unskyld, sånn tennåring ser en «kjekk mann» så er det jo for godt til og være sant, haha, og ikke minst, voldtekt av prostituerte. LOOOOL

 2. Lars sier:

  Det blir for utopisk. Det hadde jo vært det beste, men vil sansynligvis ikke gå i forhold til personvern etc..
  MEN, alle vet om farene på nettet og nettvett er noe jeg tror alle har hørt om.. Det er utrolig trist det som skjedde med denne jenta, men blir man lurt sånn så har man ikke gjort nøye nok undersøkelser/funnet ut nok. Hva med web cam etc..?! Søk opp personen i skattelister osv. Tipper denne jenta, som var relativt overvektig, har slitt med dårlig selvtillit og ble «blendet» av at hun fikk kontakt med en kjekk fyr i baris, og at hun derfor ikke tenkte på at det kunne være tull..

 3. apples sier:

  Altså burde vi ha kun et nettsted der man kan komme i kontakt med andre mennesker? Eller skal dette gjelde alle steder og det å være anonym på nettet er et tilbakelagt stadium?

  I praksis ville dette bety at du måtte innført ID-bekreftelse før vi kunne skrevet disse kommentarene. For ikke å si identifisere deg selv først.

  Nei, jeg tror nok det eneste som hjelper er at man tar sine forhåndsregler og er klar over farene. Jenter lærer at vi ikke skal bli med ukjente gutter hjem etter fest også, og de som gjør det tar en sjanse. Eller bør vi innføre ID-sjekk og -registrering på alle utesteder også? :)

 4. Batman sier:

  Problemet her er da vel ikke Facebook, men at en voldtektsmann voldtok og drepte ei jente! Hadde han ikke brukt Facebook hadde han vel funnet en annen maate. Man kan ikke stoppe drapsmenn ved aa innfoere aldersgrense paa Facebook mer enn kan kan stoppe knivdrap ved aa forby salg av broedknkiv (som er et populaert drapsvaapen).

 5. mimsen sier:

  Er vel ikke selve Facebook som er problemet her men hvordan man forholder seg til disse mediene. Blir som Batman sier, hadde han ikke bruk Facebook så hadde han gjort det på en annen måte.
  Veldig trist at ei jente måtte ende livet sitt på denne måten, men som foreldre så har vi ansvar for å lære ungene våre hvordan de skal sikre seg både på nette og ute. Ingen unskyldning for denne mannen, for min del kan han vært innesperret resten av livet.

 6. Mannen sier:

  Man må ALDRI gå i fella at man må kreve registrering av noen. ANONYMITET har langt flere fordeler enn ulemper!

  Du tenker rødt, og viser deg nå som tilhenger av overvåking!

  Dette vil vi IKKE akseptere. ANONYMITET er et av nettets største fordeler, og de som ønsker å si noe, som ellers ikke tør, kan uttale seg uten frykt for å bli uthengt!!(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.