Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

En oppblåsbar kapsel

torsdag 4. november , 2010 kl. 14:17 i Ukategorisert. 4 kommentarer »

Det må være helt sykt skremmende å sitte å vente på at flyet skal komme seg til nærmeste flyplass. Man kan jo se klart å tydelig at det er en rift i vingen.

Flyskrekk tror jeg må være den type angst som er mest utbredt blant folk. Uansett hvem jeg spør er alle redde for å fly. Hvorfor er det slik når alle også sier at å fly er det sikreste transportmidlet? Jeg tror at dette dreir seg om at om flyet faller så har man ikke så stor sjans til å overleve, for å si det mildt.

Jeg syns man burde finne opp noe som kan redde passasjerer om noe skjer i lufte. Fallskjermkapsler eller noe lignende hehe.

Hva syns dere om denne ideen:

En oppblåsbar kapsel (Onepiecelignende) med fallskjerm denne blåses opp slik at du er i en bobble og du kastes ut av flyet via en nødkanal. Deretter løser du ut en fallskjerm som bringer deg ned. Om du lander på hav vil du kunne bruke kapselen til å flyte med.

Dette må jo være en tankestarter??? :)

– Flydeler traff skole etter dramatisk nestenulykke

SVD: Qantas ställer in efter nödlandning

DN: Världens största plan tappade delar av motor

Annonser


Kommentarer

 1. Leser sier:

  Denne flyturen var jo helt ufarlig. I motsetning til andre fly er A380 laget av karbonfiber, og hullet i vingen gjør ingenting for vingens flygedyktighet. Hadde det derimot oppstått et lignende hull i en metall-vinge på et vanlig fly, ville ingen overlevd…

 2. Cokolly sier:

  Idéen synes jeg er god, det øker jo sikkerheten. Men jeg tror ikke det vil løse problemet til de som har flyskrekk. Jeg har ikke flyskrekk selv, men kjenner flere som har det, og jeg kan ikke tenke meg at flyskrekken vil forsvinne eller avta med noe sånn.

 3. Ikke alle er redd for å ikke overleve så klart, men jeg vil vel tro at det ville vært en sikkerhet å ha fallskjerm å en viten om at du kan hoppe ut om noe skulle skje :)

 4. Vidar(75) sier:

  Hoppe? Hvor vil du hoppe? Ut av døra? Splatt, vingen er rød. Avhengig av hvor du er, høyde, etc. Er sjansen minimal for å overleve. Større sjans er det å sitte bakerst i halepartiet, dessuten er en fallskjerm ubrukelig om du ikke har foretatt ett kurs i forkant.

  Sjekk ut CAPS (Cirrus Airframe Parachute System). Dette er et system for småfly som er på vei inn i enkelte modeller. Men for passasjer trafikk ala boing er det totalt ubrukelig da de kreftene som spiller inn er så enorme at enten vil fallskjermen bryte sammen, eller flykroppen rives i fillebiter.

  Den form for kapsler du nevner. Ingen ny ide, men dessverre ubrukelig for ikke å si upraktisk. Flykroppen ville blitt ett lappeteppe av segmenter som øker fare for havari. Dersom folk skulle hoppe ut fra en dedikert rednings-stasjon vil det oppstå kaos i det alle vil være først, eller umulig i det flyet går inn i ett bratt stup, i.e. folk ligger i en pøl i nesen på flyet. Det løfter også ett annet problem, vekt balansen til flyet vil forskyves og for enkelte flytyper kan det bety slutten på slutten.

  Sist men ikke minst er hastigheten en viktig faktor. Med de hastigheter normal passasjertrafikk opererer under gjøre det vanskelig/umulig å puste, og man blir ført, som nevnt før, rett inn i haleparti/vinger med de fatale følger det har både for fly og passasjer. Kabinen er også ofte trykk satt, noe som gjør åpning av dør meget risikabelt.

  Beste måten å overleve en flystyrt på er å la være å fly.(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.