Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Hvor kommer epilepsi fra?

fredag 20. august , 2010 kl. 22:19 i Ukategorisert. 4 kommentarer »

Hvor kommer epilepsi fra? Jeg har sett mange fått anfall og det ser veldig skummelt ut. Det er en merkelig sykdom har jeg bemerket meg og noe jeg selv er redd for å få. Jeg har også sett noen få anfall i voksen alder uten at de viste at de hadde epilepsi noe jeg syns er merkelig.

Det er kanskje ikke ofte en epileptiker som regel for anfall men var litt spesielt at han skulle få det under prisutdelingen syns jeg. Håper det går bra med personen og må si det er litt dumt å prompe dette ut i media, men mannen som selv jobber i media tar det vel greit :)

Når det kommer til prisutdelingen vil jeg si meg fornøyd med resultatet. Vel fortjent!!!

Annonser


Kommentarer

 1. Jippo sier:

  Det er mange faktorer som kan utløse et epileptisk anfall, og det varierer fra person til person. Det som skjer er at signalene mellom hjernecellene «går bananas» og sender signaler i alle retninger, og det gjør at man mister bevisstheten og kontroll over musklene.

  Et anfall kan komme når som helst, og det er ikke noe merkelig i at det skjer når han står på scenen. Stress, lite søvn og lite mat kan være med å øke sannsynligheten for et anfall, og det er vel ikke utenkelig at en innspillingsleder har hatt det litt stritt de siste dagene før en så stor direktesending (uten at jeg vet om det hadde noe med saken å gjøre i dette tilfellet). Men det er selvfølgelig trasig for den det gjelder, uansett.

  Jeg fikk selv epilepsi i voksen alder, og det er ikke spesielt moro. Det legger jo en del begrensninger på hva man kan gjøre, men medisin hjelper mange (inkludert meg) til å bli kvitt anfallene. Men jeg har aldri sett noen andre ha anfall, og jeg husker ingenting av mine egne anfall (jeg vet ikke om dem før jeg våkner igjen). Jeg kan godt tenke meg at det er ser litt guffent ut, og det kan jo selvfølgelig være farlig dersom det skjer på et ubeleilig tidspunkt.

  • Tommy sier:

   Så du og mister evnen til og huske det som skjedde ? Fikk fortalt at jeg fikk anfall. Mitt første var da jeg va 8 år, ingen viste hva det var, bare at jeg datt i bakken og ingen viste hva de skulle gjøre. Har forbudt om og ta lappen etc, er ganske kjipt det da, jeg får anfall vist jeg blir veldig stresses,sint etc :)

 2. samantha sier:

  Jeg anbefaler ‘epilepsy’ på Wikipedia. De har en informativ artikkel, skrevet slik at ikke-medisinere kan forstå.

 3. Tommy sier:

  Hei, har hatt epilepsi i maange år, min virking er at jeg mister sanses til og se, og beinene svikter for det meste. Har tatt en del tester og de sier det kan komme av for høy stress, urolighet etc, mye som kan slå inn på Emnet.(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.