Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Et av Europas beste feriesteder

mandag 9. august , 2010 kl. 15:07 i Ukategorisert. 34 kommentarer »

Etter den hissige krangelen som foregår mellom PKK og Tyrkia er det ikke så rart at folk er redde når det kommer et slikt smell i Tyrkia. Det er for tiden hissige tider i sør-øst tyrkia hvor det foregår kamper mellom PKK og tyrkiske soldater. Flere er drept og det har tidligere i sommer vært flere terroroangrep av PKK i den Tyrkiske byen Istanbul.

Alanya er en fantastisk ferieby og med rolige omgivelser. Byen huser mange kurdere som er veldig hyggelige og hjelpsom og det er ingenting som tyder på at det skal være farlig å dra på ferie hit. Jeg har selv vært der og kan anbefale Kleopatra-stranden på det sterkeste. Dette er uten tvil det beste feriestedet i Europa og det er ikke rar det for tiden er en av Europas hotteste feriested.

Når jeg er i gang vil jeg også anbefale Side som er et meget godt familiested. En liten by med flere deler og en sentrum.

Annonser


Kommentarer

 1. turisten sier:

  Flotte steder, men regn med et vanvittig mas og til tider ufinhet fra restaurantenes innkasterne. Mer enn jeg kan tåle ihvertfall. Dessuten er det veldig irriterende at de tyrkiske jentene ikke har lov til å bevege seg fritt, men er låst inne. Først hos foreldrene, så når de har blitt tvangsgiftet bort, hos mannen. Det er egentlig værre enn problemet med innkasterne.

  • Sivert sier:

   Har nettopp kommet hjem fra Alanya i går kveld. Bodde på ett hotell med flere tyrkiske jenter som gikk i bikini!!! Det kommer an på hva dere selv oppsøker. Det er ingen som plager dere til å gå i «turistgatene». Vi bodde ved der innbyggerne i Alanya bor, og vi ble bedd inn på mat av disse. Der bodde de sammen 4 generasjoner. Her i Norge, sender vi foreldrene våre på gammelhjem for å slippe den «byrden» det er å passe våre egne! Vi i Norge har masse å lære av tyrkere!!!! Og Alanya er en flott plass å feriere på! Og bare for å gjenta meg selv, INGEN blir plaget til å gå i «shopping\restaurant» plassene. Der går bare nordmenn\damer for å vise seg fram, med skjørt så korte at de kunne like gjerne gått uten!!!

   • Istedet for å prate om hvor idyllisk det er at 4 generasjoner bor stuet sammen i på liten plass, så bør du heller invitere din bestemor til å komme og bo med deg og evt. kjæreste og gå forran som et forbilde her….

    Eller er det kanskje ikke ønskelig likevel?? Kanskje det er bedre at vi lever våre egne liv slik vi gjør i vesten og slutte å prate idyllisk om alt annet??

    • Sivert sier:

     Hva vet du om mitt boforhold. Bor i generasjonsbolig med HELE min familie. Desverre er det bare min mor som lever av 3. generasjon, men ingen av mine familimedlemmer har blitt sendt på gamlehjem p.g.a. «latskap»! Og din personlige boikott av Tyrkia p.g.a. politiske bånd til Iran, regner jeg med at du er enig i Usa`s krigshandlinger i samme strøk!! Og Norge som følger etter. Vi er ikke med i EU, men er det landet som betaler nest mest av alle land til EU!!!!!! Hvor er logikken???

     • Ikke i samme strøk, men litt lengre øst er jeg helt enig. Hva har så USA med dette å gjøre?? Du synes vel Iran er bedre samarbeidspartner for Tyrkia enn USA, vil jeg tro??

      Generasjonsbolig er ikke det samme. Vi snakker om å ha ALLE på samme rom… Og en ting er en generasjonsbolig når bestemor fremdeles er i stand til å varte opp med kaker og kjøttkaker på søndagene, men hva når du må begynne å skifte bleier flere ganger om dagen… Ikke fortell meg at du med stor glede gjør dette…

 2. jonna sier:

  et av europas beste feriesteder, for noe tull, tyrkia er et forbanna HØL! Og tyrkere er noe verdens værste folkeslag.

  • Johan sier:

   kunne ikke vært mer uenig!

  • metin sier:

   har tyrkere tatt deg alvorlig….

  • Martin Dale sier:

   JONNA! Det er feil å ta alvorlig en tullete bølla men er du sivilisert nok til å ta min utfordring til deg? Du skriver «et av europas beste feriesteder, for noe tull, tyrkia er et forbanna HØL! Og tyrkere er noe verdens værste folkeslag.» Jeg er en tyrker og inviterer deg til en offentlig duel, og du kan bevise verden hvem som er verst. Vi kan spørre VG for eksempel og de kan kaste terning for oss, basert på, kunnskap, utdanning, talent, kultur og hva dine siste tre/fem arbeidsgiver og medarbeider uttaler om deg,(dersom du har hatt noe seriøs jobb i det hele tatt). Vi kan også konkrere utseende osv. Hele Norge, venter på deg Joona, kom igjen.

   • Johann sier:

    Vært i tyrkia for noen år siden, riktig at tyrkerne ikke har lov å være masete lengre, men vannet i stranda er jo varmere enn på land, og så møkkete vann??! Nei… Alanya er ikke bra feriested. Side? ja helt sikkert =)

    Men dra heller til Magaluf eller Bulgaria eller Rethymnon.

  • Jarle sier:

   Så enig, så enig. Min familie drar aldri tilbake til tyrkia etter to mislykkede fereier der ( Alanya og Side) Mas, mas og lureri hvor vi var. Har feriert ca 20 ganger i»syden» så vi er ikke nybegynnere

 3. Silje Urke sier:

  Alanya er ett fantastisk sted! Vi har selv leilighet der så er der opptil flere ganger i året.
  Må bare si at tyrkere er svært ærlige i forhold til de aller fleste andre ferieparadis!
  Jeg glemte igjen ett kamera til 3000,- i en typisk tyrkisk butikk med fake klær. Kom på det da vi kom hjem den natten, og butikken var selfølgelig stengt. Siden det er en stor by og de aller fleste butikker ser omtrent like ut, var det nesten umulig å finne frem til den butikken jeg hadde mistet kameraet mitt i. Jeg anså det som tapt og ferien min gikk videre. Helt til en dag vi skulle hjem, så jeg dette lille smuget av en butik, jeg stoppet taxin og sprang ut, og han ble såå glad for å se meg, og ga meg kameraet mitt med stor glede!
  Det synest jeg absolutt ikke var værst ;)

  • Sivert sier:

   Opplevde at en taxisjåfør ikke kunne gi igjen 5 lire, da han ikke hadde veksel, men sa at han skulle gi dem meg når jeg kom på stranda dagen etterpå. Jeg lo av det, men 2 dager etterpå, kom han løpende etter meg med 5 lire!!!! Selvfølgelig fikk han disse.Men det viser at man skal ikke skjære alle over samme kam.

  • Jarle sier:

   Selv opplevde vi bare lureri på de to turene til Tyrkia.Aldri mer Tyrkia for oss. Spania er tusen ganger bedre etter over 10 ferieturer dit.

 4. Alanya er ikke i Europa, bare så det er sagt… Så sett dem der de hører hjemme om du kan: Midtøsten, alternativt Asia hvis du skal se stort på det. Europa er det absolutt ikke og har ingenting til felles med Europa.

  Personlig boikotter jeg Tyrkia pga deres politiske bånd til Iran i den siste tiden.

  • Sivert sier:

   Tyrkia ligger 97% i Asia og 3 % i Europa. Bare kontroller fakta før du legger ut dine uvitende komentarer!!!!!

   • Det var jo akkurat det jeg skrev, var det ikke??? Alanya er ikke i Europa…. Når et land er 3% i Europa så er det da for faen ikke et europeisk land!? Dessuten må du se litt mer på dette… Det kulturelle f.eks. Har det noen kulturelle likheter med midtøsten eller med Europa?? (Stikkordet her er den religiøse tilhørigheten)

  • sabbe sier:

   Javel. Og da har du vel også fått med deg grunnen til dette «båndet,» eller? Vet du i det hele tatt noe om avtalene og motivene for disse? Dersom du ikke vet kan du spørre noen som vet. Dersom du ikke makter noen av delene kan du jo bare la være å skrive slik som et lite barn uskjemmet fiser.

 5. Ali benzali sier:

  Etter alt jeg har lest og hørt om Tyrkia og tyrkere, står det for meg som et skikkelig jallaland for turister som kun er ute etter billig drikke. Innpåslitne tyrkere er avgjort ikke min greie.

  • huseyin sier:

   ali , du sikkert kommer fra jallaland sjøl som jeg forståt fra ditt navn , hvis alle arabere tar tyrkia som eksempel , de kan sivilisere litte grand

   • Det hadde nok vært en sterk forbedring, ja, men langt fra nok. Desverre ser det ut til at Erdogan leder landet i feil retning her og at Tyrkia tar de andre landene som eksempler.

 6. silje sier:

  mange komentarer uten noe mening her ser jeg. alt fra kurdere i alanya som er koselige til om det ligger i asia eller i europa. dessuten så bare ler jeg av han som skriver om jenter som blir låst inne av sine foreldre. jeg har mange tyrkiske veninner og har selv vært i landet flere ganger og opplevelsen var fantastisk. spørs vel egentlig hva dere er ute etter på en ferie. hvis du klager på at du ikke får sett nakne tyrkiske jenter på stranda så sier jo det en del om hvilket motiv du har når du drar på ferie. patetisk:)

 7. thomas sier:

  nordmenn er veldig flinke til og dømme folk uten videre. Har familie i tyrkia og har ingen vonde minner fra mine turer ned til alanya antalya kysten. Verste folkeslag? huh…lurer på om du kjenner noen tyrkere?

  • Ole sier:

   Kjenner noen tyrkere i Norge ja, Er derfor blitt enda mer overbevist om at Tyrkia ikke er noe for vår famile.

 8. Jonny sier:

  Alanya er et fantastisk feriested. Jeg blei utrolig overraska. Tyrkerne er like serviceminded som grekerne, og stranda er fantastsik. byen alanya er svært ttrygg og rolig.
  Ikke tro på tullet fra folk som ikke har vært der, eller det avisdene skriver.
  Jeg kan ikke tenke meg å dra til Spania igjen etter at jeg var i Tyrkia.
  Men tror Alanya er bedre enn Side og Antalya etc.
  Det er både strand og by, skikkelig by i ett.
  Hold deg unna turistgata, og gbå i sentrum.
  der er det absoltt null mas. Bare hyggelig betjening.
  Jeg er blitt skikkelig fan av Tyrkia, og spesiest av Alanya.

 9. Alanya kan være masete som noen her sier, men dette er på vei bort. Alle innkastere blir nå overvåket av politi. Selv om det er mye roping fortsatt er dette redusert nå i sammenligning med for kanskje 5 år siden.

  De er litt frempå kan man si og er meget gla i blonde jenter, så anbefalingen fra meg er å farge håret mørkt før du drar hehe. Ellers er det mange fantastiske steder å dra, superfin strand og en stor by der du får sett mye i løpet av 1 eller 2 uker.

 10. Realist sier:

  Skal noen lære seg noe kultur så burde de ta seg en tur til Tyrkia, det hjelper ikke å høre og lese MÅ SE! Tyrkere er veldig spesille slag her i verden, dem er veldig gjestfrie noen nordenn er langt i fra,. det er ikke bare meneskene og strendene som er varme, det finnes mye mer Varmt der;) for de som ikke vet… det er faktisk mange som tror hele Tyrkia dreier seg om alanya, alanya er faktisk bare en bydel..

 11. Anonym sier:

  Drar aldri tilbake til tyrkia. Svært utrivelig sted med svært masete og innpåslitne mennesker.

 12. Sivert sier:

  Spaceman stiff!!! E du like dum som navnet tilsier, eller e du idiot??

 13. Eirik sier:

  Vil bare pirke i en aldri så liten feil i overeskriften: Tyrkia er IKKE en del av Europa, hverken geografisk eller kulturelt, med unntak av den lille eksklaven nord for bosporostredet, dvs Istanbul og oppover, omtrent 10 % av landet. Resten av landet er Midt-Østen, dvs ASIA (selv om tyrkerne gjør alt for å regnes som en del av det eksklusive Europa).

  Takk for meg.

 14. CharlesGikE sier:

  Live казино – Лайф казино, Покерный калькулятор.

 15. VirgilVug sier:

  купить золото wow – archeage купить золото дешево, купить голд на оффе wow.(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.