Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Man synker litt ned og blir bløt i øyekroken

fredag 6. august , 2010 kl. 00:30 i Ukategorisert. 24 kommentarer »

Det er helt merkelig å lese om denne saken. Man synker litt ned og blir bløt i øyekroken av å lese at en 15 år lite jente er gått bort på grunn av at samfunnet ikke fungerte godt nok rundt henne. At en ung jente på 15 år velger å ta heroin får meg virkelig til å tenke.

Alle disse samtalene fra gamle narkomane på ungdomsskolen har skremt meg fra alt av rusmidler, samtidig som at jeg har sett resultat av flere venner som har kommet bort i kanskje litt mildere stoffer, men som likevel er blitt påvirket og forandret kraftig på grunn av dette.

(Les mer under bildet)

Hva er det som får folk til å tilby slikt stoff til så unge personer? Slike ting berører enhver person. Det som også er ganske trist er at det er flere personer i disse miljøene i samme alder. Jeg håper folk forstår alvoret i slike stoffer. Dette er farlig.

Det er en trist sak og jeg ønsker å kondolere alle berørte her og sende mine tanker til pårørende. Om det er noen av dere som leser dette som er i samme type miljø vil jeg anbefale å snakke med noen profesjonelle med en gang for å få hjelp til å komme seg ut av denne retningen. Narkotika ødelegger liv!

Annonser


Kommentarer

 1. JILL WHITE FANEBUST sier:

  Trist slikt kunne skje.Ikke første eller siste gangen.Ba denne unge kvinnen og få satt sprøytene ?Kvinnen som gjorde
  dette skulle nektet.Kjente nok til hennes unge alder.

  JILL
  JI

 2. Alt om ingenting sier:

  Jeg kjenner ikke saken så godt så jeg vet ikke om hun ba om det, men en kvinne på 32 skal vist ha hjulpet å sette sprøyten i følge media.

 3. patrick sier:

  Barneværnsinstutisjoner er sansynligvis den korteste veien til narkotika for et barn. Her hadde vi et skilsmissebarn barneværnet mente trengte å vokse opp på en instutisjon!
  Fantastisk!

  • Alt om ingenting sier:

   Det kan jo ikke være noe bra å samle de under ett tak. Jeg vil tro at det er bedre å spre de for å unngå at de havner i slike miljøer. De trenger å komme inn i et bedre miljø, ikke å bli satt i et hus med flere som har samme problem og noen vakter som skal holde øye med de

   • patrick sier:

    Hva med å bare la de være? Her var det snakk om et helt vanlig skilsmissebarn. SKILSMISSE! Selv schizofrene gir barn en bedre oppvekst enn en instutisjon. Øvrig familie har en tendens til å gripe inn ved mer alvorlig omsorgssvikt.
    Man får aldri tatt livet av omsorgssvikt. Sepesielt ikke med en illusjon om det perfekte samfunn. Det har ennå ikke eksistert en stat som har vært kapabel til å oppdra barn.
    Det sies at veien til helvete er brolagt med gode intensjoner.

 4. storesøster sier:

  Jeg sitter her som storesøster til ei som fort kunne ha byttet plass med denne 15 åringen… Det er vondt å se hvordan barneværn og psykologer har sviktet min lillesøster… og hun er ikke den eneste desverre. Det er jo denne tragiske hendelsen et bevis på. Føler virkelig med fammilen til jenta.

 5. Carl-Arne sier:

  Slike saker har alltid en historie i forkant av det som skjedde , alt bunner til syvende og sist i en en barnelov som i det store å det hele ikke er bygget opp rundt barnenes beste. Om man leser hele barneloven så er det jo ikke barnets beste som står i fokus , fokus er i stor grad rettet mot de som i utgangspunktet har den daglige omsorgen. I tillegg er barnevernspedagoger , psykologer og sakkyndige helt ute å sykler i sine vurderinger i konkrete saker. De er i sin utdannelse indoktrinert med gammel sosialistisk svada om hvordan barn har det best.

 6. Søren sier:

  Denne saken har gjort skikkelig inntrykk på meg også. Det er forferdelig trist at vi ikke klarer å ta vare på hverandre og at dette ofte kan bli resultatet. Hvordan barnevernet jobber har jeg svært lite erfaring og kunnskap om og jeg skal derfor ikke kommentere så mye rundt det. Jeg har på en annen side vært borti en del narkotiske stoffer og her kan jeg si at det jeg visste om stoffene i forkant og det jeg vet nå er totalt forskjellig. Det er viktig å gi folk riktig informasjon, det kan redde liv. Å samle alle ulovlige rusmidler i en og samme kategori, narkotika, for så å fortelle at narkotika er livsfarlig, forbudt og må ikke misbrukes er feil strategi. Nå som jeg er litt mer erfaren vet jeg med en litt større trygghet hva som er veldig farlig, hvorfor det er farlig, hva som er mindre farlig og at det er en forskjell på bruk og misbruk. Derfor kan jeg også oppfordre folk til at hvis de, hva enn grunnen måtte være, har planer om å prøve ulovlige rusmidler er det SÅ viktig å først finne informasjon om det man har tenkt å prøve så man i større grad vet hva man går til. Denne type informasjon finnes på nettet, det er bare å google.

  Jeg vet ikke om tilstedeværelsen av denne type informasjon ville endret skjebnen til denne unge jenta, men jeg føler at mye av «faenskapen» knyttet til narkotika kan komme av at folk vet for lite om det.

  Jeg vil samtidig legge trykk på at jeg ikke oppfordrer noen til å bruke noe som helst av ulovlige rusmidler. Kun at hvis man likevel har bestemt seg for å gjøre det, skaff deg nødvendig informasjon om bruken på forhånd og ikke ta noe du ikke er 100% sikker på hva er.

 7. Matias sier:

  Jeg anbefaler at sarte sjeler ikke leser denne kommentaren, fordi her skal jeg komme med en ytring svært få andre TØR å komme med i en tid som denne. Jeg er LEI av dette personfokuset på Ragnhild! Hva med alle historiene om barnevernsbarna som prøvde GHB, historiene som ble glemt dagen etterpå fordi media ikke gadd å engasjere seg? Hvorfor fikk denne Ragnhild hele sin tragedie brettet ut, mens de andre tragediene ble avspist med nøkterne beskrivelser? Glemt og forlatt. Jeg sier ikke at Ragnhild ikke teller, jeg sier at de andre har blitt liggende glemt i rennesteinen. Kjære bloggforfatter: Lover du å bli litt våt i øyekroken for hvert ungt liv som går tapt i barnevernsinstitusjoner? Det VIL komme flere saker, og da håper jeg at du viser at Ragnhild ikke er den eneste.

 8. Matias sier:

  Og forresten: «Narkotika ødelegger liv!» skriver du. Hva med all faenskapen som alkohol fører til? Eller tør du ikke innrømme at alkohol også gir grobunn for helvete på denne jord for de ulykkelige sjeler som blir rammet?

  • Så klart så klart! Misbruk av alkohol har tragiske utfall og ødelegger liv. Årsaken til at jeg skriver om narkotika er at dette var tilfellet i denne saken. Alkohol er ikke ulovlig, men kan ødelegge liv, men om man KAN det å kose seg med alkohol har jeg et helt greit forhold til det. For å forklare det litt nærmere har jeg personlig ca en kveld annenhver måned med små mengder alkohol. Det vil jeg si er små mengder.

 9. Bjørn Frode sier:

  En låt om temaet dere diskuterer …
  http://www.youtube.com/watch?v=OXluhetcHcU

 10. Lars Erik sier:

  Det er ikke første gangen barnevernet har sviktet, og det blir nok heller ikke den siste gangen.

 11. fcuk sier:

  Alt i alt er det vel moren som har skylda for at dette skjedde, hun ble jo fratatt barnet pga. at hun ruset seg, så en ting er jo dårlig dekning av barnevernet men mor står frem med et frontalangrep på barnevernet, og som om hun selv er helt uskyldig.
  tragisk at denne jenta skulle ende livet på denne måten, barnevernet får begynne å gjøre det de er ment for, å verne om barn, og sette igang massive tiltak som å låse de inn på en institusjon eller noe…

 12. Enkelte blir bare aldri voksen. I en alder av 32 år, BURDE kvinnen skjønne at man ikek hjelper en 15-åring til å sette sprøyter! Blir så sjokkert..

 13. potetrepublikken norge sier:

  typisk norge. hvor var resten av slekta til denne jenta??? jævla kalde mennsker,ikke rart vi muslimer ikke vil intigrere oss..stakkars jente hvil i fred.. og til dere foreldre LÆR AV MUSLIMER OG TA VARE PÅ DERES EGNE BARN. bare se hvordan utlendinger tar vare på hverandre…se og lær

 14. Fredrik sier:

  Narkotika er ulovlig i Norge. Det betyr at det i prinsippet er Hells Angels og lignende bander som bestemmer hvem narkotika selges til og hvordan den blir brukt.(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.