Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Enig

fredag 30. juli , 2010 kl. 09:37 i Ukategorisert. 4 kommentarer »

Jeg er helt enig i det de sier her og det står respekt utav folk som deler sin kultur med andre. Det er også logisk at om du kjenner flere kulturer er du en smartere person.

Annonser


Kommentarer

 1. Jan Mayen sier:

  Kanskje Norge skulle innført urdu i skolen i stedet for nynorsk?

 2. john doe sier:

  Jeg tror opplevelsen av det multikulturelle norge er vesentlig forskjellig om man er av hunkjønn og gjør sine egne valg.

  Det var sikkert knasende koslig å bo i tyskland på 30-tallet om du var norsk, blond og blåøyd også for å sette det på spissen.

  Man skal ikke dømme utifra hvordan man selv blir behandlet men hvordan alle blir behandlet.

  Og faktisk bør det bli slutt på at man ikke kan si som sant er; norsk kultur er milevis bedre enn den man finner i de fleste land i mødtøsten og afrika. Uansett hvor god mat og hvor koslig folk kan være, når de ikke klarer å riste av seg årehundrer med undertrykking i form av religionsvalg og utøvelse, kjønnslemlestelse, kvinneundertrykking, tvangsgifte, bestialske avstraffingsmetoder +++

  Jeg har ingen interesse av å risikere at vårt samfunn glir over og blir blandet med denne i bytte mot litt mer spennende mat og språkmuligheter. Jeg vil snu det rundt og si som så;

  – for 30 år siden kunne du snakke med tilnærmet alle i norske butikker, på gata, på skoler og i serviceinnstanser. Idag opplever man daglig å ikke forstå folk (for ikke å glemme at de sliter mer med å forstå deg), til tross for at de har blitt satt i en servicetelefon etter å ha blitt kvotert inn i en offentlig stilling til tross for at språket er helt forferdelig dårlig. Da hjelper det ikke at noen har lært seg en av disse folkegruppenes språk og skjønner hva de sier.

  Har en kompis med bakgrunn fra regionen som er det jeg kaller 100 prosent norsk og har tatt avstand fra all den driten jeg nevnte over. Han har fortalt mye om hva han plukker opp av nedsettende og skitne bemerkninger fra mange av disse koslige folka. Spesielt gjelder dette kommentarer rettet mot norske jenter. Han har flere ganger sagt at han skulle ønske han ikke forsto hva de sa for å slippe å vite at de er så nedlatende og forstyrret i sitt menneskesyn.

 3. noname sier:

  Og faktisk bør det bli slutt på at man ikke kan si som sant er; norsk kultur er milevis bedre enn den man finner i de fleste land i mødtøsten og afrika. Uansett hvor god mat og hvor koslig folk kan være, når de ikke klarer å riste av seg årehundrer med undertrykking i form av religionsvalg og utøvelse, kjønnslemlestelse, kvinneundertrykking, tvangsgifte, bestialske avstraffingsmetoder +++»

  Nå er det nå engang sånn at kultur og holdninger ikke er noe som blir til og eksisterer i et vakum, men noe som i størst mulig grad er definert utifra miljøet du har rundt deg, og, for å si det evolusjonistisk: hva som er mest formålstjenelig for opprettholdelsen av individet og samfunnet. En kan godt sitte i lille sosialistiske norge og mene det er fullstendig forkastelig å gifte bort dattera si, eller ha 5-åringen til å arbeide, men det nytter lite om man ikke forstår dette utifra den KONTEKSTEN dette befinner seg i. Det at jeg er istand til å forstå noe, er ikke det samme som at å akseptere det: det gjør mag bare i litt bedre istand til å forstå hvordan man kan nærme seg saken.
  Å sitte å tro at man har fasiten på hva det vil si å være menneske, er i beste fall fullstendig latterlig. Arroganse kommer du ikke langt med: men det er kanskje heller ikke meningen din?

  Du snakker om kultur og holdninger som om dette var noe som var sementert, en gang og for alltid: hvorfor er det da ikke slik at foreldrene bestemmer hvem datteren skal gifte seg med i norge i dag? Hvorfor finnes det i dag sosial migrasjon, som var bortimot umulig for bare 100 år siden? Hva kommer det av at vi har likestilling?
  Følger vi din enkle logikk på området, burde jo disse holdningene være høyst tilstede blandt nordmenn i samfunnet i dag?
  Kultur og holdninger er ikke noe en kan påtvinge folk: det er noe som eksisterer og utvikler seg i takt med samfunnsutviklingen og holdninger. I et «demokratisk» samfunn som vårt , kan man i størst mulig grad si at dette defineres og opprettholdes av majoriteten.

  Men det er jo en vanlig «produksjonsfeil» det å tro at minoriteten kan diktere majoriteten, da særlig i spørsmål som går så diamentralt imot majoritetens befestede kultur og historie.
  Du blir da altså ikke Hindu av å lære deg urdu.
  På samme måte som du ikke blir muslim av å spise middag med den irakiske naboen din.

  Hvordan kan det ha seg at du mener at Norge vil bli lik destabiliserte regioner i verden, med mange hundre års historie bak seg av krig, nød og konflikter, ved at du er nødt til å forholde deg til mennesker som ikke snakker norsk?
  Syntes du logikken din er vanntett her??
  Og hvordan kan du da mene at den beste måten å løse dette på er å IKKE lære seg å kommunisere med folk?

 4. potetrepublikken norge sier:

  jeg er helt enig med blogger,at språk er viktig middel for å forstå hverande bedre. så vil alle før eller siden bli 100% intigrerte , og de som mener arangsert ekteskap er dårlig,tro meg . nordmenn som hele tiden prater om kjærlighet,driver bare med utroskap. 35 %blir skilt etter bare noen mnd her i norge. klart utlendinger har mye å lære om norsk kultur,men først må nordmenn også forstå oss bedre. og da er språk veldig viktig, språk er nøkklen til all suksess.
  NORGE TRENGER FLERE SLIKE SOM HAN,ALTFORMANGE nordmenn er hjernevasket av media her i norge. de nordmenn som bor i furuset,har ingen problemer,så hvorfor klager folk i resten av norge,som ikke har så mange innvandrere!? hjernevasket er de..og full av fordommer,slik som FRP(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.