Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Er Norges lover snille eller er det andre som er strenge?

fredag 9. april , 2010 kl. 06:02 i Ukategorisert. 8 kommentarer »

Alle norske tiltalte i utlandet ønsker å sone i Norge. Det er jo forklarlige årsaker til det, som f.eks. familie, språk, hjemland osv osv, men mest av alt er det vel fasiliteter, behandling og ikke minst om de dømmes her vil straffen ikke bli så mye som de fleste i utlandet «tilbyr».

Men er vi i Norge alt for snille når det kommer til strafferammer for de ulike sakene? Jeg syns selv vi er litt for snille og føler ikke at vi slår godt nok ned på flere saker.

Jeg vil likevel påpeke at jeg forstår, uansett tiltalt eller ikke, hvorfor disse ønsker å sone i Norge etter å ha sett en dokumentar fra dette fengslet på NRK1 for 1-2 år siden.

Annonser


Kommentarer

 1. Betenkt sier:

  Klar det norske systemet er «for snillt»!!

  Fengsel i dag er ikke den straffen det burde vært. I dag er det jo synd på alle gjerningsmenn/kvinner – det er jo de som er et offer – i følge deres forsvarsadvokater.

  I tillegg er jo fengsel som feriekoloni å regne – nærmest fra dag 1 får kjeltringer, drapsmenn, narkosmuglere, voldtektsmenn sydd puter under armene og tildelt goder de aldeles ikke fortjener.

  La fengsel være en straff som svir og innfør strengere straffer. Etter god oppførsel i 2/3 tiden de er dømt for kan man begynne å gi goder, tilpassning til å komme ut igjen i samfunnet, etc. Og IKKE slipp de kriminelle ut igjen etter 1/2 – 2/3 av tiden HVER eneste gang – alle er da ikke «mors beste barn» og fortjener straffereduksjon?!

  PS! Sidestill voldtekt med drap!!!

 2. Hans sier:

  I forhold til blind vold er narkotikastraffer i Norge altfor hard eller omvendt.

  Slik det er nå kan noen bli skallet uprovsert ned og gjerningsmannen vil få et forelegg på 4000,- kr (som en trafikkbot). Det er jo eksempler på folk som har blitt sparket til døde og voldsmannen slapp ut etter 4 år!!

  Blind og uprovosert vold burde blitt slått mye hardere ned på. Det er fullstendig meningsløst og alle som bor i dette landet burde vite at slik oppførsel ville få store konsekvenser.

  Om man vil ta kokain eller ikke velger man selv, men hvem som helst kan bli overfalt på vei hjem fra byen. F.eks. av en gjeng ute etter bråk.

  Latterlig!!

 3. SAU sier:

  dødstraff som i iran,eneste som fungerer

 4. BobKåre sier:

  Norske fengselsstraffer er alt for snille. I tillegg så blir jo de «stakkars» innsatte behandlet så fint at de har det nesten bedre på cella enn hjemme! Og er du skikkelig innbarka kriminell kan du jo havne *grøss og gru* i Bastøy fengsel! Et av hovedpoengene med fengsel er at det skal være avskrekkende og ikke friste til flere besøk, men sånn er det ikke lengre. Er det noe rart at de utenlandske røverbandene kommer hit til lands? Slipper de unna så lever de fett på de store verdiene de har stjelt fra oss nordmenn. Blir de tatt så havner de i et fengsel der de har bedre standard enn det de noen gang har hatt i hjemlandet.

 5. PerPål sier:

  Fasiliteter? Haha. Sjekk bildene fra brødhuet Stina Brendemo Hagen sin celle! Hun har katt! på cella, pluss en diger haug med dvd-filmer, pluss masse annet dill dall. Tror du fanger i Norge får ha det slikt?

  Grunnen til at hun kan opprettholde en slik standard og samtidig den feite kroppen sin, er fordi mora her i Norge tar opp lån for å korrumpere på hennes vegne. Ikke noe galt i sistnevnte, men who the fu*k cares about hva som skjer med disse idiotiske og bråkjekke drittungene av noen jenter?

 6. arcticraider sier:

  NÅ som narkoludderet,pudderhora er gravid så bør hun gi katten vekk for det kan føre til komplikasjoner under svangerskapet.et fengsel det skal virke avskrekkende,dvs når du blir buret inn,så skal det være knallharde soningsforhold,AT DU SIER TIL DEG SELV J E G SKAL IKK ETILBAKE HER,,OG NÅR DU GÅR OG LEGGER DEG SÅ SKAL DU GRÅTE DEG I SØVN OG TENKE PÅ MAMMA.

 7. SAU sier:

  typisk norske jenter.

 8. eva sier:

  Enig med PerPål. Bortskjemte drittjenter som vi egentlig driter en lang marsj i.

  De tror at de skal slippe unna fordi de er jenter. Den tiden er forbi hvor man frikjente småjenter fordi man trodde hardt at jenter aldri slår, banner stjeler, promper, driter, ruser seg, jukser, juger og puler med mindre de er blitt lurt til den.(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.