Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Alle burde få barn.. Det er slik vi er laget!

tirsdag 23. mars , 2010 kl. 22:37 i Ukategorisert. 11 kommentarer »

Det er greit med aldersgrense for slike ting, men det å nekte folk å få baby syns jeg ikke er riktig måte å gjøre det på. Det er naturlig nok motstandere på dette etter som det mest sannsynlig blir sett på som en unaturlig måte å få barn på, men jeg syns ikke det er nok til å si nei til dette.

Annonser


Kommentarer

 1. Barbro sier:

  Det er da ingen menneskerett å få barn! Jeg synes dette er å tukle med naturen!Hvorfor ikke adoptere?

 2. Tjompis sier:

  Det er bra at en gjør det en kan for å hjelpe barnløse med å få barn.

  Å få barn er en utrolig opplevelse. Og vi trenger alle barna vi kan få i Norge.

  Vi har en eldrebølge som kombinert med en økonomisk katastrofal innvandring vil bli en reell fare for velferdsstaten. Nordmenns lave fødselstall er ikke nok til å opprettholde befolkningen.

  Det er mange fordeler med å få barn ung. En har mer overskudd, og kvinnens kropp tar seg lettere inn igjen.

  Desverre venter mange alt for lenge. En skal fullføre en lang utdannelse, få litt karriere og god økonomi før første barnet. Men da er det desverre i mange tilfeller for sent.

  Fertiliteten faller drastisk etter fylte 30, noe en burde skapt mer bevissthet rundt.

  Forøvrig er det stor mangel på sæddonorer i Norge. Er du en normalt frisk mann med trygge seksualvaner så bør du vurdere å gi andre den gaven det er å få et barn. Det koster deg så lite, men kan bety så mye for paret som kan få ønskebarnet sitt.

 3. Nanne sier:

  ….og noen av oss er dessverre laget slik at det ikke er mulig for oss å få barn.

 4. Gravid kvinne sier:

  Så kaldt og hensynsløst å skrive at det ikke er en menneskerett å få barn. Jeg misliker denne settningen VELDIG!
  Hvor mange sitter ikke i dette landet og sliter med å få barn for de ønsker det så inderlig, hvorfor skal ikke de få lov til å oppleve et av livets store opplevelser?
  Slike folk, som sliter fryktelig, er folk som virkelig ønsker et barn, ønsker å ha noe som er sitt eget kjøtt og blod. Det er en stor frustrasjon for slike folk å oppleve at andre som overhodet ikke ønsker eller ikke har planlagt å bli gravide nettopp blir det. Mange hensynsløse folk i dag får barn bare for å sette noe til verden men ikke har vett nok til å ta vare på dem. Mens de som virkelig ønsker det skal måtte leve resten av livet barnløse fordi enkelte lever etter den vanvittige teite strofa «det er ingen menneskerett å få barn» !!

  Mulig det ikke er en RETT, men det er hvertfall en stor ÆRE!

 5. baisen sier:

  Ja, men om det er så forbannet viktig å formere seg så kan man prioritere familie foran å dyrke seg selv frem til det er for sent.

  Ja til kunstig befruktning, med øvre aldersgrense på 30 år.

  Og NEi til detaljerte beskrivelser av donor – dagens system gir assosiasjoner til 30-tallets rasehygienetenkning.

 6. Far sier:

  Det er da overhodet ingen menneskerett å få barn. Det er ikke kaldt å påstå dette(som noen andre mener her).

  Hva som er kaldt (og ganske så egoistisk) er vel kanskje at man bruker så mye ressurser på å få barn med egne gener når man ikke kan få barn fra naturens side, når det finnes så mange som trenger et hjem der ute (les: adopsjon).

 7. Inger-Johanne sier:

  Jeg synes ikke man skal tukle for mye med naturen bare for å få den til å passe oss. Vi skal ha ALT i dag, og akkurat når vi vil. Vi skal ikke vente så lenge på det, men det skal ikke kommer for tidlig. Veldig mange VELGER å prioritere utdanning/jobb etc. fremfor det å få barn i dag. Er det ikke da litt ens egen feil om det ikke går på første forsøk, når man ved første forsøk er 35 år? Vi er et såpass opplyst samfunn i dag at folk vet at fruktbarheten synker drastisk fra 30 år og utover. Skal virkelig samfunnet betale for at folk skal få realisere alt deres ego måtte innholde, samt alle deres mål og ambisjoner fordi de ikke var oppvakte nok til å selv finne ut at de faktisk har noen biologiske begrensninger.

  Det finnes de som av sykdoom, ikke alder, blir ufrivillig barnløse. Her stiller jeg meg mer ambivalent til saken. Jeg mener fortsatt at det å «få barn ikke er noen menneskerett», men jeg har stor forståelse for at det er et inderlig sterkt ønsker for mange. Og skal man si at ufrivillig barnløshet er en sykdom, så synes jeg det blir feil å skulle behandle andre medisinske tilstander, men ikke denne. Samtidig er dessverre livet sånn aat det er både oppturer og nedturer. Og foreløpig klarer vi ikke styre alt.
  Andre sykdommmer medfører andre handikap som vi ikke kan gjøre noe med. Jeg vet at det i noen tilfeller går an å behandle slik ufrivillig barnløshet, men det blir da sjelden bare ditt/deres eget kjøtt og blod? Noen må ofte stille som donor. Og det er der mitt poeng virkelig ligger.

  For én ting er å hjelpe mennesker/par som foruten sykdom ville klart å få barn sammen (altså at man bruker deres egne celler, men får hjelp til inseminering), en annen er når man må benytte seg av andres DNA.
  For det er så og si ingen som kan motsi at det å få hjelp til behandling for ufrivillig barnløshet er noe annet enn å hjelpe personens ego og forventninger til livet. HVA MED BARNET? Et barn/menneske ønsker å vite hvor det kommer fra. Hva gjør man når man ikke vet? Er det noe vi bør vurdere nærmere? En grunn for at eggdonasjon ikke er lov her i Norge er fordi man skal sikre at barnet i allefall vet hvem sin biologiske mor er! Hva skjer når barnet får en sykdom de trenger organdonor til, har de mindre sjanse på å overleve? Fordi vi var så egoistiske at vi måtte få et barn. Koste hva det koste vil?

  Burde vi ikke i Norge i dag vite hvordan vi har best sjanser til å bli gravide? Med andre ord må vi velge å prioritere det! Og har vi ikke sett nok av eksempler på barn som så inderlig ønsker å vite hvem de kommer fra? Hvorfor har jeg sånne øyne, slikt sangtalent etc.

  Jeg har ingen fasit på dette her altså, jeg synes det er en veldig komplisert sak. Men en ting er jeg sikker på. At man skal få mulighet til å gå i sædbanken og «bestille» et barn uavhengig at familiesituasjon, det blir feil for meg. Det å få barn SAMMEN er noe av det som gjør det til et mirakel og til en slik stor ære. Tror jeg da:-)

 8. huff sier:

  Beklager, men det er ingen menneskerett å få barn, uansett hva noen av dere tror om hvordan vi mennesker har krav på alt mulig i Norge. Det er dårlig for det genetiske bassenget med barn som er født av gener som ikke er bra nok. Dette er ingen mening fra min side, men fakta om hvordan naturen velger ut hvem som skal overleve. Det er hardt, men se litt på animal planet el. så skjønner man det, og nei, vi er ikke noe annet enn dyr genetisk sett. Vi må forstå hvor alvorlig det er å ødelegge genpoolen med gener fra kvinner som er infertile naturlig sett. Dette kan ødelegge fertiliteten til mennesker over generasjoner. Har man blitt ødelagt av kreftmedisiner osv, får det være greit, men ikke i alle saker.

 9. Millie sier:

  De som kan si at det ikke er menneskerett å få barn, er de som har fått barn selv uten problemer. Norge trenger barn.
  Og de som ikke får barn, hvorfor skal de redde alle verdens barn med adopsjon?

 10. Barnløs sier:

  For noe tøys i kommentarene her. Jeg er kvinne, 26år. Har siden jeg var 4, altså de siste 22årene ønsket meg barn. Jeg innser likevel at det er slett ikke sikkert kroppen min vil fungere i den forbindelse.
  Jeg ser ikke hvorfor jeg skulle på død og liv lage mitt eget avkom hvis ikke naturen har laget meg befruktningsdyktig i utgangspunktet.
  Adopsjon er heller ikke nødvendigvis bra, da ingen vil adoptere de barna som virkelig trenger det, for alle vil vi helst ha en søt liten baby, med blanke ark og fargestifter tell… Så hvis adopsjon skal være et etisk akseptabelt alternativ så må det være sånn ca en fireåring, og gjerne med spesielle behov. Ettersom det stadig vekk blir påvist at fattige barn blir stjålet/ fratruet fra foreldre og solgt til barnehjem o.l som adopterer vekk til vestlige land villige til å betale godt for avkom i rett alder.
  Å lage et eget barn oppå milliarder av mennesker som allerede er i ferd med å presse kloden mot bristepunktet av hva den kan tåle, synes absurd hvis det ikke skulle vært en bivirkning av god sex, men derimot et helt vanvittig ressursforbruk av helsetjenester for at vi skal få dulle med et noe som ligner oss.
  Det som for meg virker som den mest behagelige måten å løse vår potensielle barnløshet på, blir å ta i mot barn i fosterhjem, ingen idyll, men i det minste ikke så egoistisk.
  For mine/ hans gener er ikke så viktige at ikke kloden klarer seg uten. Hva rettferdiggjør konstruksjonen av en baby som ikke hadde livets rett fra naturens side? Når vi vet at kloden er overbefolket,så er det ikke babyer norge trenger, det er innvandring.
  -og vi trenger fosterhjem, avlastningshjem og beredskapshjem.

 11. Surrogatmor sier:

  Det er ingen menneskerett å få barn, da det finnes folk som ikke er skikket for dette. Men flertallet er de som er skikket, men ikke selv kan få barn. Jeg kan ikke finne én eneste grunn, til at disse ikke skal kunne benytte seg av surrogat.

  Adopsjon er en langvarig prosess, med karantene på 5 år før du i det heletatt kan begynne. Det skal heller ikke mye til for å få avslag.

  Fosterhjem kan være et alternativ for noen, men passer ikke for alle. Dette er gjerne barn som har opplevd traumer, og krever mye arbeid.

  Avlastningshjem er ofte ikke mer enn to helger i måneden, å er ikke et fullverdig alternativ for de som ønsker barn.

  Beredskapshjem er heller ikke en permanent løsning.

  Da står man igjenn med surrogati. Hvorfor skal ikke dette være godtatt? Med gode reguleringer og oppfølging, bør dette være et fullverdig alternativ!(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.