Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Kapring har blitt for vanlig… Det burde gjøres noe snart

mandag 22. mars , 2010 kl. 22:54 i Ukategorisert. 18 kommentarer »

Det er helt merkelig med Jack Sparrow er ingen fiction lengre. Disse piratene holder på som de selv ønsker og jeg syns det burde gjøres noe her ganske snart, spesielt med tanke på de summene det er snakk om.

Mye av pengene går til videreutvikling og utvidet piratvirksomhet og det verste er at mye av pengene havner i terroraksjoner. Det burde gjøres noe ganske snart før det hele tar av

Annonser


Kommentarer

 1. Tony Vikør Bezzina sier:

  Her må det brukes våpen i større grad…ikke nødvendigvis får å drepe men får å vise att det ikke er noen tvil om vemsom har makta

 2. saman sier:

  Du vet ikke hva du snakker om..Hva gjør spanke fiske båt i somaliske farvann.Mange år har de tømt havet for fisk.Itelligg som de forurenser med giftavfall.Hvorfor skriker dere høy lyd når en russisk tråler fisker litt fisk i nærheten av norsk havet.Dobbel moral.Skam dere

 3. perhaps sier:

  «saman» Det var en iransk fiskebåt som ble kapret av somaliske banditter som igjen ble reddet av et den soanske marine.
  Ikke kan du skrive og ikke kan du lese.

 4. perhaps sier:

  Rettelse. Ikke den soanske marine men den spanske. Beklager skriveleif.

 5. per sier:

  enig.
  Det må bli nødt å ikkje lønne seg å vere pirat.. for slik som det er no, er det enormt lukrativt, og utan særleg stor risiko..

  Gi dei lauspengane! MEN spreng dei til helvette med ein gong dei stakkars sivile er i trygge!!
  Då vil dei ikkje kunne kome tilbake til somailia som nyrike mangemillionærar og fortsette denne voldsomme rekrutteringa.

  Hadde dette vore gjort frå byrjinga av, hadde havet vore ein tryggare plass i dag.

 6. Cecilie sier:

  Ganske begrenset hva en kan gjøre, da tusenvis av båter krysser det enorme havet på utsiden av Somalia daglig. Å ha våpen tilgjengelig på båter er generellt en dårlig ide.
  Forøvrig så hadde jeg gjort nøyaktig det samme om jeg var så uheldig å bli født i Somalia. Du har nix nada og ingen fremtidsutsikter..Men se i det fjerne seilier den siviliserte og steinrike verden forbi uten å ofre fattigfolka en tanke.. Joda jeg hadde gladelig tatt litt av forsikringspengene der..Hva i all verden har de å tape på det? Sitt gode rykte?
  Folk som har ingenting å tape, er veldig farlige.

 7. perhaps sier:

  Tapere er stort sett alltid farlige og Cecilie er kun en bortskjemt jentunge med manglende kunnskap om hvordan en nasjon og et samfunn bygges. Hadde gjort det samme sa tøffingen fra jenterommet før mamma kom med colaen og grandisen.

 8. jan erik sier:

  Løsning: Shoot to kill… Dette er det eneste språket disse jævlene forstår. I gamle dager var det dødsstraff for piratvirksomhet. Ser ingen grunn til å forandre på det!

 9. Ayeeyo sier:

  Er det helt greit å seile hvor du vil og fiske all fisken du trenger? Somalia er et veldig natur rikt land som har vært uten regjering i flere år, dvs da at alle gjør som de vil og tar det de vil, men det betyr ikke at spanjolere eller noen andre kan stjele deres fisk og Gud vet hva annet og dermed forvente at de kan seile trygt tilbake til der de kom fra for å selgle fisken de har stjålet fra fattige mennesker. Somaliske pirater reiser ikke rundt jorda for å kapre noen skip nei de venter til de får besøk. Å beskytte egen kyst er ikke krimminelt. Den beste løsningen i denne situasjonen er å la vær å stjele fra den somaliske kysten.

 10. skaftetryne sier:

  Det er nok ikke lett og bli født i somalia …uten regjering uten fremtid og hele tiden kommer de hvite og systematisk tapper alt av naturressurser og tømmer radioaktivt avfall (og gudene veit hva ellers) i bukta der man hvertfall kan få litt fisk til middag.

  At piratvirksomhet oppstår her skjønner jeg godt.
  Og det er nok få som blir rike av dette her.

  Og «perhaps» personangrep er ikke debatt !!
  hvis du ikke skjønner det så er du ikke bedre stilt når det kommer til forståelse og kunnskap om hvordan samfunn blir bygd og nedbygd.

  Prøv og si noe saklig neste gang.

 11. Eirik sier:

  Nå er det slik at det ikke bare er fiskebåter som blir kapret, faktisk svært få. Som oftest er det transport/lasteskip som blir offer for somalisk piratvirksomhet og disse tjente forresten omtrent 60 millioner dollar i fjor på løsepenger og last stjålet fra de kaprede skipene. Det er ikke snakk om at de kaprer båter fordi noen stjeler fisken deres, men fordi det er en lettvint og risikofri måte å tjene penger på. Dette går under kategorien organisert kriminalitet og burde bli slått hardt ned på. Skjønner meg virkelig ikke på dem som sympatiserer med disse menneskene. Skal vi la piratene holde på ustraffet bare fordi de er fattige? Tror ikke det…

 12. skaftetryne sier:

  «Skal vi la piratene holde på ustraffet bare fordi de er fattige? Tror ikke det…»

  nei selfølgelig ikke,men det er jo andre banditter som herjer ustraffa på hele det afrikanske kontinentet hvorfor ikke ta dem først og se om piratene gir seg med og være pirater når de faktisk ikke er avhengig av og være pirater.

  De aller fleste av oss hadde gjort alt og da mener jeg alt for og fø våre barn disse menneskene er ikke no anderledes.

 13. Misantropen sier:

  Det de jævla piratene fortjener er å bli stilt for standrett på skipet som har fanget dem, for direkte deretter å bli hengt fra rånokken (hvis moderne skip har rånokk. Hvis ikke kan de bruke en annen del av masten.) Etterpå senkes piratbåten. Så hva om piratene er fattige? Fattigdom er ingen unnskyldning for å begå forbrytelser og mord.

  Alternativt kunne orlogsskipet senke piratbåten med piratene ombord, så man kan kvitte seg med dem på denne måten. Det kryr jo med somaliere, så noen dusin pirater vil ikke bli savnet. Problem solved.

 14. Fjodor sier:

  Problemet er at rederiene begynte å betale ut millioner av dollar for å få tilbake skip med mannskap og siden har det bare ballet på seg da det er MYE penger i å kapre et stort tankskip eller lasteskip med 6 mann og en RPG.

 15. eva sier:

  Ett norsk marinefartøy «fanget» i fjor mannskapet på ett somalisk piratfartøy, langt til havs. Etter noen timer meg LOL ble de satt fri. Men ikke nok med det. De fikk mat, vann, drivstoff og til og med hjelp til navigasjon slik at de skulle ha mulighet til å komme seg hjem, i god behold.
  Gjett på hva slags signaleffekt dette sendte til resten av piratene?
  Tydeligvis noen som ikke har forstått hva dette dreier seg om!

 16. Dude sier:

  1 Dragunov SVD, problem solved.

 17. Kjetil sier:

  Slipp en a-bombe over Somalia. Problem solved.

 18. Indian sier:

  Indere kan det. De senker piratene så de kommer raskere til Allah og de 72 jomfruene.(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.