Bloggnorge.com // Alt om ingenting
Start blogg

Skriverier om det som streifer meg

Mistenkelig likt Google Chrome?

tirsdag 2. mars , 2010 kl. 11:02 i Ukategorisert. 26 kommentarer »

Hva skjer? dette var jo bare mistenkelig likt Google Chrome. Har det skjedd en fusjon her eller har jeg gått glipp av noen copyrightregler. Fill me inn please :)

Jeg bruker Google Chrome og er meget fornøyd med det som nettleser og er fan at av Opera utfordrer de, men dette var jo sprekt likt giganten sin nettleser.

Annonser


Kommentarer

 1. Webern sier:

  Som om jeg skulle sagt det sjæl! Storfornøyd med Chrome sitt minimalistiske look. Også bare funker det :-)

 2. Neh sier:

  Vil heller si at Google Chrome hentet mer fra Opera da Chrome ble lansert. Ønsker ikke en Google med markedslederposisjon på så mange forskjellige områder. Opera ftw.

 3. altomingenting sier:

  Jeg tør å si at google kom med ganske mye nytt selv om de selvfølgelig ble inspirert av andre nettlesere, men så mye likhet som opera har i utseende ser ut som en ripoff

 4. Mjau sier:

  Nix, er nok Opera som tar fra chrome, kan godt hende at chrome har hentet sjulte funksjoner fra opera, men visuelt sett så har Opera tatt rett fra chrome her :)

 5. Daniel sier:

  Det eneste Opera har ‘stjålet’ fra Chrome her er nok å ha fanene øverst.

  Men tatt i betraktning tingene andre nettlesere, inkludert Chrome, har tatt av Opera, tror jeg det skal gå greit (RAM Cacheing, Zoom, Sessions, Egen CSS, Integrert søk, popup blokkering, og det beste eksemplet – Speaddial. Denne er det Google som har tatt fra Opera!).

  Dessuten, Opera 10.50 har flere funksjoner enn Chrome, er raskere, og har penere brukergrensesnitt.

 6. truls sier:

  jeg har brukt opera siden Betaen og dem har vært ganske så flinke med og utvilke sin nettleser og hastigheten og jeg vil si du tar feil det at dem er lik google chrome

 7. Balder sier:

  Det er nok bare du som ikke har fulgt helt med på Opera de siste fem årene :) Med unntak av at «title bar» nå er borte hvis man kjører Windows 7, og at menyene er flyttet til «Opera tab» oppe til venstre, så ser nyeste Opera omtrent ut som den har gjort de siste årene, litt avhengig av hvilket skin man bruker.

  Eksempel på forrige versjon: http://www.foroz.org/wp-content/uploads/2009/07/opera-10-beta-2.jpg

 8. altomingenting sier:

  Ok, jeg kan godt ta feil angående funksjoner her, men spekulerer fortsatt på hvorfor den da ligner utrolig mye?

  Vil påpeke at jeg er positiv til at de tar opp en fight her og Nettleserne har bare på et par år gjort underverker på grunn av kampen som har kommet her

 9. Daniel sier:

  @Alt om ingenting

  Kan du peke på noen av tingene du mener er alt for likt?

 10. altomingenting sier:

  det er jo utseende hovedsaklig jeg mener er likt. Man kan jo enkelt se at det ligner

 11. Daniel sier:

  Men dette er vel mer ett resultat av at det ikke er veldig mange gode måter å designe nettlesere på.

  Om man ser bort fra to ting er de faktisk svært forskjellige.
  Se bort fra speeddial (Operas idé), og faner på toppen (Googles idé), så er du vel enig i at det ikke er svært mange likheter.

  Jeg ser heller ikke problemet med at de ligner. Det er ikke noe blåkopiering her.

 12. Mikkel sier:

  Firefox sier også at de utvikler sin neste versjon slik at den vil ligne mer på chrome med fanene øverst og uten tittellinje, men at det er uunngåelig ettersom det er den eneste plassen man kan spare inn på.

  Forøvrig så vil jeg anbefale å ha tabs på en av sidene, ettersom man med widescreen-skjerm likevel ikke får fylt hele bredden.

  her er en screenshot av min Opera10.50: http://www.disfunctionalsuperheroes.no/mikkel/screenshot.jpg

 13. altomingenting sier:

  @Daniel – Som jeg nevner lengre opp her så er jeg positiv til at dette skaper konkurranse og spesielt kan man se på utviklingen av de nettleserne som har vært at slikt skaper bedre nettlesere for oss, så at det ligner skaper ikke problemer for min del. Jeg er positiv til at de ligner, men det ser likevel ut som en kjapp ripoff

 14. altomingenting sier:

  @Mikkel – Jeg har funnet ut at jeg ikke helt vet hva jeg skal velge, men at jeg skal gi Opera en sjanse og bruke den litt for å se om det kan sitte bedre enn Chrome :)

 15. Mikkel sier:

  Jeg har testet chrome og firefox et par ganger, men bestandig gått tilbake til Opera pga. mouse gestures og smarte hurtigtaster.

  For meg har Opera bestandig vært raskest i bruk (pga effektive arbeidsmetodikker), men at de nå også er raskest i «fysiske» tester gjør at jeg har enda mindre grunn til å skifte nettleser.

  Det at jeg kan synkronisere nettleser mellom mobilen, pc og laptop automatisk (etter at jeg har satt opp innstillingene i nettleseren, tar ca 30 sek) er også viktig for meg.

 16. faner sier:

  Det var ikke google som fant opp faner. http://en.wikipedia.org/wiki/Tab_(GUI) Opera hadde det før chrome var født

 17. Operatist sier:

  Hater interfacet til IE8 og Chrome. Håper jeg vil ha mulighet til å ha Operas standard-interface som option. Jeg vil skifte til den ganske raskt.

 18. Daniel sier:

  @Alt Om Ingenting

  Da har vi forskjellige meninger :)
  Har prøvd Chrome noen ganger, og jeg syns det ligner mest på ett kjapt forsøk på å slenge sammen en nettelser, basert på ting andre har lagd (*host*, Webkit, *host*). Dessuten gir standardskinnet i Chrome meg lyst til å klore ut øyeeplene ^^

  Om du skal prøve Opera en stund vil jeg anbefale deg å navigere til opera:config, og sette «History Navigation Mode» til 3, da det tillater Opera å ‘jukse’ mtp. caching. Går enda en del raskere da :)

 19. altomingenting sier:

  @Daniel – Takk for tipset. Skal definnitivt sjekke det ut :)

 20. Pikkhaud sier:

  Bør nesten bare si at folk ikke bør begynne beskylde for ripoff før de faktisk vet fakta

 21. Ole sier:

  @Daniel: Faner over adresselinja er noe Opera alltid har hatt. Eneste Chrome gjorde var å minimere tittellinja på vinduet.
  @Pikkhaud: Enig med deg. Folk bør ta en titt her: http://www.opera.com/docs/history/

 22. Kimmern sier:

  «er meget fornøyd med det som nettleser og er fan at av Opera utfordrer de» sier du… Det opplyses om at Chrome kom lenge etter Opera, så jeg skjønner ikke helt hvordan Opera kan etterligne Chrome. Opera har beholdt store deler av utseende og funskjoner siden jeg begynte å bruke nettleseren i 2006.

 23. P.J.Berg sier:

  En annen ypperlig ting med Opera er multifunksjonalitet.

  Her har du epost klient, Rss feed klient, Usenett(News) klient i en pakke.
  Ligner mye på løsningen Thunderbird bruker for de som kjenner det programmet, man har full oversikt i ett panel som kan plasseres på høyre eller venstre side.

  Som allerede nevnt over er muligheten til å plassere Tabs på en av sidene veldig praktisk og oversiktlig, du får plass til flere samtidig som de er fortsatt lesbare.

 24. Daniel sier:

  @Ole

  Er klar over dette. Mente så klart å flytte de opp helt til toppen av vinduet. Altså i tittelbaren :)

 25. Christoffer sier:

  Chrome er kjekk den, til bestemor.

  Det eneste Opera har tatt fra Chrome er at det er gjennomsiktig i toppen der. Big deal.

 26. Kjella sier:

  Christoffer: Det har de nok ikke tatt fra noen. Det er lagt inn som standard i Vista og 7 (Aero – om det sier deg noe).

  Naturlig nok må de programmere programmene (nettleserne) slik at de støtter Aero (noe de fleste forsåvidt har gjort).(Kun synlig for administrator)

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "Alt om ingenting" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.